Project Hessdalen logo
HESSDALEN
Holtålen kommune
Landskapsbilder
Kart
Overnatting
Omvisning/Guidetur
Reisebeskrivelse
3D kart
 
FENOMENET
Bilder
Film
Utseende
Observasjoner siste år
Observasjoner tidligere år
Teorier
 
PROSJEKTET
Siste nytt
Artikler
Rapport fra 1984
Prosjektets historie
Foredrag
Prosjektet i TV
   ... radio/internet
   ... aviser
   ... tidsskrifter
 
MÅLESTASJONEN
Live TV

Alarmer

Bilder 2024
Bilder 2023
Bilder 2022
Bilder 2021
Bilder 2020
Bilder 2019
Bilder 2018
Bilder 2017
Bilder 2016
Bilder 2015
Bilder 2014
Bilder 2013
Bilder 2011
Bilder 2003
Bilder 2002
Bilder 2001
Bilder 2000
Bilder 1999
Bilder 1998

GCP

Teknisk beskrivelse
Lokalisering

 
PERSONER
Studentgrupper
Studentrapporter
 
ANNET
Bli sponsor
Linker
 
Antall treff på denne web
Tilbake til startsiden
 
   

Science Camp 2007


Hovedhensikten med Science Camp er å øke interessen for realfag blant ungdom. Science Camp er en del av Sciencenter.no i Østfold. Elevene/studentene blir med på et forskningsoppdrag ute i naturen, for å finne ut av ukjente fenomener. De har med seg instrumenter ut i felten og overnatter i telt. Det var 3 leirplasser, en på Rognefjell, en på Finnsåhøgda og en ved Øyungen. En gruppe bemannet også hovedsenteret, som var hos Peder Skogaas i Hessdalen.

Deltagere i Science Camp 2007 var 23 elever og 2 lærere fra Tindlund ungdomsskole i Sarpsborg, og 24 elever og 2 lærere fra Gressvik Ungdomsskole i Fredrikstad. Dessuten deltok 20 studenter fra 1.klasse i studieretningen "innovasjon og entrepenørskap" på avdeling for ingeniør og realfag, Høgskolen i Østfold. I tillegg deltok Gunnar Andersson, Thor Larsen, Bjørn Gitle Hauge og megselv (Erling Strand) fra Høgskolen i Østfold. Sigmund Brenna og Erik Skauen fra Fredrikstad kommune pedagogiske senter, og Birthe Lavik Nordby fra Sarpsborg kommune pedagogiske senter. Fra Italia deltok forskningsjef Stelio Montebugnoli og forsker Jader Monari fra Medicina Radiotelescope.

Dette var meget ivrige elever og studenter som kom fram i Hessdalen mandag kveld, den 17. September. På grunn av dårlig vær ble ingen grupper sent ut på fjellet på mandagen. Første natt ute var fra tirsdag til onsdag. Onsdag morgen ble gruppene hentet, og det ble anledning til å sove på formiddagen. Tilsvarende var det fra onsdag til torsdag. Siste kveld ute var fra torsdag til fredag. Klassen var delt opp i grupper, slik at i løpet av uken fikk alle vært ute for å forske på "Hessdalsfenomenet". Bussen gikk tilbake til Sarpsborg fredag formiddag, den 21. September.

Stort sett ble det en meget vellykket Science Camp. Været bedret seg ut over i uken, og høydepunktet var observasjonene på torsdag kveld, og bildet som ble tatt klokken 21:58 fra Rognefjell mot vest-syd-vest. Eksponeringstiden var 30 sekunder. Fjellet under lyset er Finnsåhøgda syd. Lyset i fjellsiden på Finnsåhøgda er leiren på Finnsåhøgda.

Linker
Newton
Skolenettet
Science Camp


Copyright Sciencenter.no v/Bjørn Gitle Hauge ([email protected])

 
Studenter og elever
Innovasjonsklassen Til venstre ser du 1.klasse på studieretningen innovasjon og entrepenørskap, ved ingeniøravdelingen ved HIØ. Dette er rett før avreise hjem.
Under til venstre ser du elevene fra Gressvik ungdomsskole, i sammens med 2 av sine lærere. Bildet under viser elevene fra Tindlund ungdomsskole.
Gressvik elevene Tindlund elevene

 
Presse
Fredriksstad Blad og Sarpsborg Arbeiderblad hadde journalister tilstede fra mandag til onsdag. Det resulterte i store oppslag.

Fredrikstad Blad
Fredrikstad Blad 22.September 2007
 
Fredrikstad Blad Fredrikstad Blad
Fredrikstad Blad Fredrikstad Blad

Sarpsborg Arbeiderblad
Sarpsborg Arbeiderblad 20.September 2007
 
Sarpsborg Arbeiderblad Sarpsborg Arbeiderblad
Sarpsborg Arbeiderblad Sarpsborg Arbeiderblad


Copyright ©2000 Project Hessdalen. Ansvarlig webmaster : Erling Strand.
Alle henvendelser om denne tjenesten rettes til Webmaster
Sist oppdatert 16 November 2023 15:16:42.

eng-flagg